25/05/2010 El Punt Avui: La millor rossa es fa a Mediona

La millor rossa es fa a Mediona

Una web especialitzada considera la cervesa Setembre de Mas Agullons la millor de l'Estat

Article publicar a El Punt Avui

Carles Rodríguez i Montse Virgili són dos barcelonins que el 1996 van abandonar Barcelona amb els seus fills per buscar la tranquil·litat que no tenien a la capital. En Carles fugia d'una feina de transportista que l'omplia poc. Van establir-se a Mediona i després d'un temps en què en Carles va treballar de forestal i pagès va començar a fer pa, conserves, cava i finalment cervesa. El que va començar com una afició «per al consum propi» ha acabat convertint-se en un dels oficis més reconeguts internacionalment. La seva cervesa, Setembre, que va estrenar l'any passat, acaba d'obtenir el reconeixement de la web especialitzada Ratebeer com la millor cervesa de l'Estat espanyol i a poc a poc s'està consolidant com un dels productors catalans amb més prestigi a tot el món. De fet, la masia on viu i treballa, un mas de 1.000 metres quadrats que fa anys va ser utilitzat com a celler vitivinícola, és el centre on es produeixen uns 1.000 litres de cervesa setmanalment, que tenen comprador assegurat.

La cervesa reconeguda, Setembre, és, segons explica, «un reconeixement a tota aquella gent que va creure en el projecte». El producte és una mescla de la seva cervesa pura pale amb una sola malta, amb una segona fermentació afegint-hi lambic, de Bèlgica. El resultat s'obté després de madurar la cervesa 9 mesos en bóta de roure, i el temps que falta fins a l'any, en ampolla. El reconeixement, que ha circulat de boca en boca, ha anat a parar a les orelles de la Generalitat. Fa dies en Carles va rebre una carta del president de la Generalitat, José Montilla, en què el felicitava pel reconeixement i l'animava a continuar treballant perquè «continuï aportant la seva tasca i il·lusió per al reconeixement de la gastronomia catalana». En Carles manifestava el cap de setmana la seva «sorpresa per tot el que està passant» però apuntava que «això no fa que Mas Agullons tregui els peus de terra». En Carles ho deia mentre acomiadava una de les nombroses visites que cada cap de setmana rep a la masia per tastar la seva cervesa. Els qui vulguin tastar la cervesa premiada ho hauran de fer als punts de venda repartits a la demarcació, principalment a cerveseries de Barcelona, Igualada i a Vilafranca del Penedès. El qui vulgui adquirir-la a la seva masia ho tindrà difícil. Els 440 litres, dues bótes, que va fer l'any passat ja han estat venuts i els 440 litres d'aquest any també fins i tot abans de començar a fer-la. Els qui vulguin tastar la cervesa del millor cerveser de l'Estat espanyol poden fer-ho amb alguna de les tres varietats que fa, la pura pale, la bruno pale ale, amb dues maltes diferents, i la runa brown ale, amb tres tipus de malta.

Exigència i constància

Els qui el coneixen expliquen que és un perfeccionista amb el seu producte i que quan alguna de les seves cerveses no té el gust que ell considera òptim ven el producte molt per sota del seu preu o el regala als coneguts amb l'etiqueta de cervesa per cuinar, tot i que molts entesos aplaudeixin el resultat. Des que Carles Rodríguez va fer acte de presència al Festival Bruxellensis de Brussel·les, el setembre del 2006, fins ara la seva presència internacional no ha parat de créixer. Les seves cerveses artesanals ja es poden trobar a Itàlia i Bèlgica i aviat es podran degustar també als EUA, ja que està treballant amb un amic per introduir-hi els seus productes, a partir de setembre.

Masia Agullons S.L.

Sant Joan de Mediona (Alt Penedès) Tel. 649 50 50 33

Está aquí: Home Hemeroteca 25/05/2010 El Punt Avui: La millor rossa es fa a Mediona